Tez Konusu Önerilmesi Hk. (Yüksek Lisans)

Tez konusunun belirlenmesi

MADDE 35 – (1) Öğrenci, 60 AKTS ders kredisini tamamladıktan sonra akademik takvimde belirtilen tarihe kadar tez konusunu belirleyerek etik kurul onayı gerektiriyorsa ilgili etik kurul onayı ile birlikte danışmanın onayını taşıyan tez öneri formunu anabilim dalı başkanlığına teslim eder. Anabilim dalı başkanlığı aracılığı ile enstitüye iletilen tez önerisi enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.

(2) Tez konusu veya önerisi üzerinde yapılacak değişiklikler danışmanın gerekçeli yazısı, anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile yapılır.

(3) Tez konusu enstitü yönetim kurulu kararı ile değiştirilen öğrenci, tezini karar tarihini takip eden altı ay içinde teslim edemez.

(4) Tez konusu enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleştikten sonra öğrenci en az bir  yarıyılını tez çalışmasında geçirmelidir.

------------------------         -------------------------            ------------------------          ----------------------

U Y G U L A M A

1- Enstitü web sayfası Formlar/dilekçeler bölümünden "Tez Öneri/Değişiklik Formu" dijital ortamda doldurularak Enstitüye gönderilmek üzere Anabilim Dalı Başkanlığı'na teslim edilmelidir.

3- Daha önce onaylanan tez konusu üzerinde değişikliğin gerekli olması halinde aynı usulle yeniden işlem başlatılır. Tez Konusu değişikliğinde 6 ay içinde mezun olunamaz.

4- Tez Savunma Sınavında, jürinin gerekli görmesi halinde tez başlığında değişiklik yapılabilir.

5- Tez Konusu bir araştırma/anket/izin vb. içeriyor ise,

- Tez konusunun belirlenerek Enstitü Yönetim Kurul Kararı ile onaylanması,

- Onay sonrası danışmanın bir dilekçe ile Anabilim Dalı Başkanlığına müracaatı,

- Enstitü tarafından gerekli izin işlemleri için yazışmaların başlatılması,

- Sonucun ilgiliye bildirilmek üzere Anabilim Dalı Başkanlığına yazı ile bildirilmesi gerekmektedir.

6- Disiplinlerarası tezli yüksek programlarında önerilecek tez konu başlıkları aşağıda verilmiştir

Disiplinlerarası Programlarda uygulanacak Tez Konu başlıkları

A-) Disiplinlerarası Çevre Sağlığı (EYK’nın 14.07.2016 tarih ve 2016-132 sayılı kararı ile değiştirilmiştir.)

Çevre Hukuku

Çevresel Altyapı Sistemleri

Çevre Yönetim Sistemleri

İş Sağlığı ve Güvenliği