Yükseköğretimde iki Programa Kayıtlı Öğrencilerin Dikkatine!

25 Ağustos 2015 tarih ve 29456 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Bakanlar Kurulu kararının 11 inci Maddesinin (3) üncü fıkrasında:

"Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hairiç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır" hükmü bulunmaktadır.

Son getirilen düzenleme ile mükerrer ödemelerin önüne geçmek amacıyla, mevcut bir yükseköğrenim programına kayıtlı durumdayken başka bir yükseköğrenim programına da aynı anda kayıt yaptırılması halinde, öğrencinin son kayıt olduğu programlara ait katkı payı ödemesi öğrencinin kendisi tarafından karşılanacaktır.

Birden fazla programda kaydı bulunan (veya daha önce bir programda kayıtlı iken Üniversiteye gelmiş, fakat iki programda da kaydı aktif görünen) öğrencilerin, kayıtlı görünen programlardan kayıt sildirmeleri veya Üniversiteleri tarafından atanmış olan Katkı Payı ödemesini gerçekleştirmeleri gereklidir.

YÖKSİS veri tabanında kaydınızın bulunup bulunmadığını kontrol için ÖBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) giriş yapıp YÖKSİS butonuna basarak güncel eğitim durumunuzu kontrol edebilir, adınıza tahakkuk ettirilmiş harç ücretini de Genel İşlemler / Harç Bilgileri menüsünden öğrenebilirsiniz. (Harç kontrol işlemlerini ders kayıtlarından önce yapınız.)

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veri tabanında yapılan incelemeler neticesinde ikinci bir yükseköğretim programına kayıtlı bulunan öğrenciler adlarına tahakkuk eden katkı paylarını Türkiye Ziraat Bankası şubelerinden, atm ve internet bankacılığı üzerinden Öğrenci numarası ile öğrenebilir ve yatırabilirler.

Anaokulu